bosliefje

donderdag 28 juni 2012

Zonnebloem groeiboek van de roversdochter week 8

De zonnebloemplanten staan weer gewoon in de tuin tussen de ijzerhard, rode zonnehoed,salie en stokroos. Ik zag dat een slak een hapje had genomen uit de kleinste (ondanks mijn kwistig strooien van slakkenkorrels rond de voet), maar daar is het gelukkig bij gebleven! Ze zijn nu 39 en 29 cm groot. Ik hoop dat ze het naar hun zin krijgen in de volle grond. Benieuwd hoe groot ze volgende week zijn!
Dag vlieg, jij niet eng toch?


zondag 24 juni 2012

Cadeau voor Rosa: voeldoos zeemeerminnen

Geïnspireerd door deze post van een van mijn favoriete "jonge kind"-blogs The imagination tree, kwam ik op het idee om vriendinnetje van de roversdochter, Rosa deze voeldoos voor haar derde verjaardag te geven.
Ik liep in de winkel per ongeluk tegen de zeemeerminnen aan en had binnen een paar minuten het cadeau bij elkaar. Je hoeft alleen nog maar water toe te voegen. Maar blauw gekleurde rijst of blauw decoratiezand is natuurlijk ook heel geschikt. Ik hoorde dat s'avonds de zeemeerminnen nog grote avonturen hebben beleefd in een met blauwe voedingsmiddelenkleurstof geverfd bad. Deze maak ik binnenkort ook voor de roversdochter. Eerdere posts over voeldozen / sensory boxen vind je hier en hier.

donderdag 21 juni 2012

Zonnebloem groeiboek van de roversdochter week 7

Dit weekend zet ik de planten terug in de tuin op een mooi zonnig plekje. We meten de planten en de roversdochter roept: zo hoog moeten ze worden! Ze zijn nu 18 en 27 cm.


Deze week ook weer voor het eerst gebloeid: de oost indische kers! Deze kleur is vanzelf ontstaan: ik heb ooit verschillende kleuren gezaaid en ze kruisen zichzelf zodat je de meest bijzondere kleuren krijgt. Ik hou van het ronde blad,het feit dat bijna alle delen eetbaar zijn(zie mijn recept van vorig jaar hier), de lange bloeitijd (vorig jaar van juni tot begin december) en de mooi gevormde bloemen maken dit voor mij een favoriet.



zaterdag 16 juni 2012

Fairy garden elfentuin

Ik zie ze al een paar jaar voorbij komen op mij favoriete blogs: fairy gardens oftewel elfentuinen.
Dit had ik als kind helemaal geweldig gevonden! De combinatie van echte materialen, plastic en een grote dosis fantasie (s'nachts komen er echte elfjes naar de tuin) vind ik helemaal super.


 Ik had me voorgenomen om volgend jaar een fairy garden voor de roversdochter te maken, maar ik kon me niet meer beheersen. De speciekuip die leeg stond na het doodvriezen van de vijg is mooi groot. Ik verzamel altijd al takjes, stenen, edelsteentjes, veren, schelpen en nu kon ik ze ook eens ergens voor gebruiken.


 Ik kocht een vogelhuisje bij blokker en pimpte die met plastic klimop.
 De elfjes die ik voor ogen heb zijn helaas nergens als poppetjes te koop. De meeste elfjes vind ik te liefelijk en zoet. Ik denk meer aan elfjes zoals in dit geweldige boek van Brian Froud en Alan Lee die ik als kind graag bekeek. Schuwe, uit de bosgrond getrokken wezentjes. Helaas kan ik dat soort poppetjes nergens vinden, misschien moet ik ze maar gaan haken?
 De teacup spirits van het blog byhookbyhand wil ik al lang graag maken. Ook haar prachtige pocket spirits met vleugels zouden erg geschikt zijn. Ik heb de katoen al gekocht , nu de tijd nog!
Wel vraag ik me af hoe mooi ze dan blijven: na de hele dag regen ziet het er allemaal erg modderig uit. Daarom heb ik nu de playmobil elfjes gebruikt, die kunnen wel tegen een stootje.



Het blog the magic onions heeft al een aantal jaren een fairy garden contest waar je enorm veel mooie elfentuinen vindt. Ook hier op het blog let the children play vind je genoeg tips en links voor het maken van een fairy garden. Ik krijg meteen zin om er nog meer te maken.


woensdag 13 juni 2012

Zonnebloem groeiboek van de roversdochter week 6



"Ze zijn gegroeid!" riep roversdochter net bij het meten van de plantjes. Je ziet ze nu bijna elke dag groeien. 20 en 14 centimeter zijn ze vandaag.

Varkensknuffel Sir Francis Bacon moest ook mee op de foto.Een paar luisjes hadden zich lekker onder de blaadjes genesteld. Die heb ik er maar even afgehaald, want voor je het weet zitten ze overal. Omdat de slakken nog steeds veel aanvreten in de tuin laat ik de plantjes deze week nog in de pot.Volgende week zullen ze er toch echt aan moeten geloven! In de volle grond groeit het wel een stuk beter.


donderdag 7 juni 2012

Zonnebloemgroeiboek van de roversdochter week 5

Ze doen het goed in de pot, de gezusters zonnebloem. De grootste is 16 cm, de kleinste 11 cm. Ik durf ze nog niet vanuit hun veilige onderkomen weer de wijde wereld in te sturen. Vanochtend vond ik weer een zaailing van een andere plant de nek omgedraaid door slakken. Misschien zijn ze er volgende week aan toe?



zaterdag 2 juni 2012

Blogmarathon SophieSweetVintage

Vandaag vind je mijn gastblog voor de blogmarathon bij SophieSweetVintage. Ik kan me niet voorstellen dat mijn volgers haar mooie blog niet kennen. Ik voelde me dan ook zeer vereerd...:)
Gauw kijken, want naast gastberichten vind je er nu leuke give aways en kortingen!


vrijdag 1 juni 2012

Geboorteslinger voor Tibbe!

Een tijdje geleden maakte Jennie deze vilten poppetjes van kikker voor me. Zij vilt, ik haak, dus we maken wel eens wat voor elkaar! Het patroon van deze vlaggetjes heb ik van het fijne haakblog Attic 24.
Jennie naaide zelf de vilten letters op de vlaggetjes. Ik mocht Tibbe vandaag weer voor de tweede keer bewonderen : een mooie slinger voor een mooie baby!